Komarnici

komarnici-znak-zabrane

Komarnici su ekološki, najzdraviji i najefikasniji način zaštite od insekata za razliku od hemijskih sredstava za zaštitu koja isparavaju i koje ljudi i deca udišu. Mogu se postaviti na sve tipove otvora novih ili renoviranih zgrada, na vrata, prozore i balkonska vrata od aluminijuma, čelika, drveta ili PVC-a.

Pri izradi koristimo isključivo najkvalitetnije elemente koji obezbeđuju dugotrajnu i efikasnu zaštitu od insekata. Mreža za komarce je izrađena od kvalitetnih fiberglas vlakana koja su otporna na temperature u intervalu od -35°C do +80° kao i na UV sunčeve zrake. Infrastruktura se sastoji od aluminijuma ili PVC-a, i postoji više sistema funkcionisanja i otvaranja, u nekoliko boja. Izrađujemo sledeće sisteme komarnika, u više izvedbi:

  • Rolo komarnik
  • Fiksni komarnik
  • Plise komarnik
  • Komarnik na šarke

Cene i ostali detalji se nalaze u cenovniku na dnu stranice.

Rolo komarnici

Rolo komarnici omogućavaju podizanje i spuštanje mreže komarnika po potrebi. Mreža se namotava u aluminijumskom kućištu, vođena kroz aluminijumske vodilice sa četkicama, a namotava se pomoću integrisane opruge. Jednostavan i pouzdan  sistem zabravljivanja osigurava mrežu u spuštenom položaju. Vrlo je jednostavan i praktičan za korišćenje. Preporučujemo i ugradnju usporivača mrežice koji sprečava udarac kada se mreža urola do kraja.

rolo-komarnici
rolo-komarnik-ugradjen

Fiksni komarnici

Fiksni komarnici se sastoje od mrežice i rama koji je od aluminijuma ili PVC-a. Postavljaju se šrafljenjem na prozor i njihova ugradnja je moguća isključivo na mestima kojima je moguć pristup sa spoljne strane.

fiksni-komarnici

Plise komarnici

Plise komarnici su najkomforniji sistem komarnika. Sastoje se od plisse (harmonika) mrežice i rama koji je od aluminijuma. Karakteriše ih izuzetno lako i jednostavno korišćenje, ne zauzimanju prostor prilikom otvaranja, a glavna prednost je to što nemaju oprugu i nemaju težnju da se zatvore ili otvore i  moguće je njihovo zaustavljanje u bilo kom položaju. Izuzetno bezbedan sistem za decu. Za razliku od ostalih sistema komarnika mogu pokriti velike površine u komadu. LUX plise komarnici imaju dodatnu aluminijumsku infrastrukturu.

plise-komarnici
plise-komarnici-2

Komarnici na šarke

Komarnici na šarke su tradicionalno rešenje za vrata i prave se u dve opcije: Standardni i Američki. “Američki komarnik˝ odlikuju najnaprednija tehnička rešenja koja mogu da se primene, što obezbeđuje mnogo bolje i dugotrajnije funkcionisanje u odnosu na uobičajene komarnike sa konvencionalnim tehničkim rešenjima. Izrađuje se od aluminijuma i sastoji se od kvalitetnih šarki, kvalitetne fiberglas mrežice, magneta celom visinom komarnika koji čvrsto drži krilo komarnika u zatvorenom položaju čime se izbegavaju nekvalitetna i nepouzdana rešenja u vidu žabica, zakački, itd. Po potrebi može se postaviti mehanizam za automatsko zatvaranje u vidu ˝napete˝ šarke koja sadrži oprugu u sebi. Američki komarnik se može postaviti na jednokrilna ili na dvokrilna vrata.

komarnici-na-sarke
komarnici-na-sarke-2

Cene komarnika

Cene rolo komarnika €/m2
Rolo AL32
Rolo AL sa dodatnim stubovima za vođice37
Rolo AL u aluminijumskom okviru42
Rolo AL usporivač za mrežicu (sprečava udarac kada se mrežica urola do kraja)15/kom
Cene fiksnih komarnika
Fiksni AL17
Fiksni PVC12
Cene plise komarnika
Plise STANDARD komarnik za prozor
*Najmanja obračunska mera je 1,5m2 (0.9m2 = 1,5m2; 1.8m2 = 1.8m2)
50
Plise STANDARD komarnik za jednokrilna vrata max. 100x230cm 140/kom
Plise STANDARD komarnik za dvokrilna vrata max. 200x230cm280/kom
Plise LUX komarnik za jednokrilna vrata max. 100x230cm160/kom
Plise LUX komarnik za dvokrilna vrata max. 200x230cm320/kom
Cene komarnika na šarke
Na šarke STANDARD za jednokrilna vrata max. 100x220cm 80/kom
Na šarke AMERIČKI za jednokrilna vrata max.100x260cm 160/kom
Na šarke AMERIČKI za dvokrilna vrata max. 200x260cm (cena je za oba krila) 320/kom

*Najmanja obračunska mera je 1m2 (0.9m2 = 1m2; 1.3m2 = 1.3m2)

*Cena komarnika može da varira u situacijama gde ima specificnosti ili ukoliko ima velikog  odstupanja od uobičajenih dimenzija i oblika ili ukoliko se radi o maloj količini i u tom slučaju cena se formira za konkretan slučaj.

Prevoz i montaža su besplatni.

Rok za ugradnju je 7-10 dana od plaćanja avansa od 50%.